2012-08-15 12:46:25• hírek • Szatmár.ro

Rehabilitálták az utat

Véget ért a Kisgérce és Nagygérce közötti útszakasz rehabilitációja.

Az Avas-vidéken rendkívül rossz állapotban vannak az utak, ezért a megye ezen településein sürgető a korszerűsítés. Ugyan az érintett útszakaszok aszfaltozását a Megyei Tanács finanszírozza, fontos, hogy a rehabilitációt követően a helyi önkormányzat felügyelje, hogy az utak állapota ne romoljon, illetve megtegyék a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a rajta áthaladó teherszállítást korlátozzák.

A Megyei Tanács által finanszírozott Kisgérce és Nagygérce közötti 5,5 kilométer hosszú útszakasz rehabilitációjának értéke 3,5 millió lej.

A Megyei Tanács központi témaként kezeli a 109 L jelzésű megyei út korszerűsítésének munkálatait, melynek kivitelezésének jogát még 2009-ben, törvényszéki döntés következtében nyerte meg egy cég, amely azonban nem tudott eleget tenni a követelményeknek. Az Avasfelsőfalut Kisgércén és Nagygércén keresztül Turccal összekötő 28,4 kilométernyi útszakasz projektjét, az előző kivitelező képtelensége miatt újra kell licitálni - áll a Szatmár Megyei Tanács közleményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: